Alkalmazott technológiák

Termékfejlesztés, szerszámtervezés

A KTT hatékonyan támogatja vevőit a tervezési folyamatokban. Szaktudásunkkal, tapasztalatunkkal olyan megoldásokat vagy javaslatokat teszünk, melyek javítját a termék funkcionalitását, minőségét, ugyanakkor csökkentik a szerszámozási és gyártási költségeket.

 


Szerszámkészítés

Saját készítésű szerszámainkkal nem csak a termékgyártáshoz szükséges költségeket tudjuk alacsonyan tartani, de azt is biztosítjuk, hogy vevőink a legrövidebb idő alatt kaphassák meg az első mintadarabokat. A mintázások megkezdésével a szerszám-optimalizálás is lényegesen gyorsabb, mint külsős szerszámkészítővel. Gyakorlatilag néhány héten belül szériagyártásra kész szerszámot tudunk ajánlani.

 


Hőtranszferes vulkanizálás

A hőtranszfer-eljárással jellemzően alacsonyabb darabszámú szériákat gyártunk. Vevőspecifikus, fém–gumi kötést kívánó termékekhez 1-4 fészkes szerszámokkal nagy precizitással és gyorsasággal lehet gazdaságosan termelni akkor is, ha az igényelt mennyiségek nem haladják meg a pár száz vagy pár ezer darabos volument.

 


Présvulkanizálás

A présvulkanizálás az egyik legelterjedtebb gyártási eljárás a gumitermékek előállításához. Ennek során az előre átdolgozott, extrudált guminyersanyagot présformába helyezik, majd összenyomják, hogy a gumi a kívánt formát öltse. Egyidőben a szerszámból a felesleges levegőt kiszívják, hogy ezzel is segítsék az anyag megfelelő eloszlását a szerszámban. Mivel a fűtőlapokra egyidőben több különböző szerszámbetét is felhelyezhető, ez a módszer költséghatékony, ugyanakkor az autóipari elvárásokat is kielégítő, kiváló pontosságot biztosít.

 


Fröccsöntés

A gumifröccsöntés a legsokoldalúbb gyártási eljárás, amelynek segítségével nagy szériában, magas minőségű gumialkatrészeket lehet előállítani. Ennél a technológiánál nem szükséges az anyagot előkezelni, vagy extrudálni: mindez a fröccsöntő gépen belül történik. Ez a módszer egyenletes minőséget, tartósságot és kiváló felületi kidolgozást biztosít. A fröccsöntési eljárásból származó termékeket különböző iparágakban használják, mint például az autóipar, az egészségügyi és a fogyasztási cikkek területén.

 


Precíziós utómegmunkálás

Az utómegmunkálás több lépésből is állhat. Egyrészt a présvulkanizált termékek tömítőéleinek precíziós kialakítása itt történik. Ezen kívül a termékeket az anyagfajtáknak megfelelő temperálásnak vetjük alá, amely során kialakul az anyag végleges kémiai szerkezete és ez biztosítja a későbbi felhasználás során a legjobb tulajdonságokat.

 


Zsírtalanítás, LABS-mentes tisztítás

A zsírtalanítás, vagy LABS-mentes minőség azt jelenti, hogy egy termék vagy anyag mentes az aromás oldószermaradványoktól. A LABS rövidítés a „Lösemittel Aromaten Benzol und Schwefel” kifejezést jelöli. Tehát, a termékek nem tartalmaznak olyan káros oldószermaradványokat, amelyek potenciálisan károsak lehetnek az egészségre. A LABS-mentesség egy minőségi jellemző, amely biztosítja a termék biztonságosságát és az egészségügyi szempontnak való megfelelőségét. Ezen felül termékeinek egy része FDA minőségben is elérhető, amely az élelmiszeripar számára feltétlenül lényeges.

 


Mérési és vizsgálati technikák

A gyártott termékek minőségének ellenőrzésére számos eljárást és berendezést alkalmazunk. Egyik legfontosabb berendezésünk egy 400x400 mm tárgyasztalú, modern 3D optikai és tapintós mérőberendezés, mely a szükséges méréseket a korábbi megoldásokkal szemben lényegesen precízebb és gyorsabb módon teszi lehetővé.

 


 

További kérdése, észrevétele van a technológiákkal kapcsolatban? Keresse bátran munkatársainkat, készséggel állunk rendelkezésére!A KTT Tömítéstechnika ma az egyetlen magyarországi tömítőelem gyártó, amely valamennyi használatos szerkezeti anyagból előállított szimering esetében nagy méretválasztékot kínál.

Tevékenységünk főként szimeringek gyártása, valamint szimeringek, O-gyűrűk, hidraulikatömítések, gépészeti és szereléstechnikai áruk kis- és nagykereskedelme.

Elérhetőségeink

KTT Kubinszky Tömítéstechnika Kft.
9400 Sopron, Besenyő u. 24/B.
Adószám: 11462390-2-08
EU adóazonosító: HU11462390
Telefonszám: +36 99 / kattintson
E-mail cím: kattintson
Hétfő–péntek: 9.00–16.00

Készletinformáció

A webáruházban feltüntetett készletinformációk valósak és folyamatosan frissülnek. Kínálatunkat a vevői igények alapján rendszeresen bővítjük.

Ha speciális gumiterméket keres, érdeklődjön nálunk – a KTT legyen az Ön professzionális tömítéstechnikai partnere!A KTT Kubinszky Tömítéstechnika Kft.
az Axel Johnson International cégcsoport tagja.

axinter.com

 

 

Referenciáink

BorgWarner, Bosch, Festo, Grundfos, Caterpillar, KUKA Robotics, Electrolux