175 x 4 O-gyűrű | NBR-70

Méret (mm): 175x4
Sh keménység: 70 ShA
Anyag: NBR
Szín: fekete
Raktáron: 259 db
Szállítási feltételek
NBR O-gyűrű – vásárolja meg a KTT-től 70 ShA keménységben 175x4 mm-es méretben.
KTT Kubinszky Tömítéstechnika – az Ön professzionális partnere | O-gyűrűk, szimeringek, hidraulika- és egyéb tömítések gyártása és kereskedelme széles választékban.

Műszaki adatok

 

MÉRETEZÉS

 

Jellemző méretek:

d1 = belső átmérő

d2 = zsinórátmérő

 

Méretezés szabálya: d1 x d2

 

Fontosabb rövidítések:

FDA – élelmiszeripari felhasználásra alkalmas (megfelel az FDA – Food and Drug Administration előírásainak)

FEP – FEP (fluoretilén-etilén propilén) burkolatú

 

 

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

 

Az O-gyűrűk széles körben alkalmazott tömítőelemek, amelyeket a különböző iparágakban használnak a tömítés és szigetelés számos feladatának megoldására. Általában NBR, HNBR, EPDM gumiból, neoprénből (CR), fluoro-gumiból (FKM, FPM, Viton), szilikonból (MVQ, VMQ), PTFE (teflon) anyagból vagy más gumi alapú anyagokból készülnek. Az O-gyűrűknek számos alkalmazási területe van, például:

 

Hidraulika és pneumatika

Az O-gyűrűk gyakori alkalmazása hidraulikus és pneumatikus rendszerekben történik. Ezek a gyűrűk segítenek megszüntetni a folyadék- vagy gázszivárgást a csatlakozásoknál, hozzájárulva a rendszer hatékonyságához és megbízhatóságához.

 

Autóipar, gépgyártás

Az autóiparban az O-gyűrűk fontos szerepet játszanak a motorokban, sebességváltókban és egyéb alkatrészekben. Ezek a gyűrűk biztosítják az olaj és más folyadékok szigetelését, így hozzájárulnak a járművek működési hatékonyságához.

 

Élelmiszeripar

Az élelmiszeriparban az O-gyűrűket olyan alkalmazásokban használják, ahol fontos a szigetelés és higiénia. Például, a sűrített levegő és gázok kezelésére, valamint élelmiszerfeldolgozási gépekben. FDA jelölés jelenti azt, hogy megfelel az FDA – Food and Drug Administration előírásainak, élelmiszeripari felhasználásnak.

 

Elektronika

Az elektronikai eszközök és berendezések gyártásában is alkalmazzák O-gyűrűket. Ezek a tömítőelemek segítenek megakadályozni a port, vizet és egyéb szennyeződéseket az elektronikai alkatrészek körül.

 

Kőolajipar

Az olaj- és gáziparban az O-gyűrűknek fontos szerepe van a fúrási és szállítási folyamatokban. Ezek segítenek elkerülni az olaj és gáz szivárgását a csövek és szelepek körül.

 

Az O-gyűrűk számos előnyt kínálnak, mint például jó kopásállóság, kémiai ellenállás, és széles hőmérsékleti tartományban működőképesség. Az anyagválasztás fontos tényező, hogy az adott alkalmazás specifikus követelményeinek megfeleljenek.

Összességében az O-gyűrűk sokféle műszaki feladat megoldására használhatók, és különböző ágazatokban nélkülözhetetlenek a tömítés és szigetelés terén. Fontos, hogy megfelelően megválasszuk az anyagot és a méretet az adott alkalmazásnak, hogy biztosítsuk a megbízható és hatékony működést.

 

 

BEVONATOS és BURKOLATOS O-GYŰRŰK

 

A bevonatos O-gyűrűk olyan tömítőelemek, amelyek speciális bevonatokkal vannak ellátva, hogy javítsák a szigetelési és tömítési tulajdonságaikat. A következőkben néhány közülük közül, példákkal és tulajdonságaikkal:

 

PTFE (politetrafluoretilén) bevonat

Jellemzők: Kiváló csúszási tulajdonságok, kiváló kémiai ellenállás, magas hőmérséklet-tűrés.

Példa az alkalmazásra: Hidraulikus rendszerek, ahol agresszív folyadékokkal érintkeznek.

 

Szilikon bevonat

Jellemzők: Kiváló rugalmasság, alacsony kopás, jó hőmérséklet-tűrés.

Példa az alkalmazásra: Élelmiszeriparban, ahol higiénia és szigetelés fontos.

 

Peroxid bevonat

Jellemzők: Jó kémiai ellenállás, sterilizálásra alkalmasság.

Példa az alkalmazásra: Orvostechnikai eszközök és gyógyszeripar, ahol steril környezetben használják.

 

FEP (fluoretilén-etilén propilén) burkolat

Fontos a megkülönböztetés, hogy ez esetetben nem egy rétegképzéssel előállított bevonatról beszélünk. Az O-gyűrű egy FEP csőburkolatot kap.

Jellemzők: Kiváló tapadásmentesség, kiváló hőmérséklet-tűrés, jó elektromos tulajdonságok.

Példa az alkalmazásra: Vegyiparban, ahol agresszív vegyszerekkel való érintkezés miatt szükséges.

 

Molykote bevonat

Jellemzők: Kiváló kenőképesség, alacsony surlódás, kopásállóság.

Példa az alkalmazásra: Gépgyártásban és autóiparban, ahol a súrlódás minimalizálása fontos.

 

Ezek a bevonatok különféle környezeti és alkalmazási követelményekre válaszolnak, és segítenek javítani az O-gyűrűk teljesítményét a specifikus feladatokban. Fontos, hogy az alkalmazáshoz megfelelő bevonatot és O-gyűrű anyagot válasszuk ki a legjobb eredmény érdekében.

 


 

 

MŰSZAKI ÚTMUTATÓK

 

A méretválasztáshoz segítséget nyújt a KTT tűréstáblázata

 

Tűréstáblázat az O-gyűrűkhöz

 

Anyagválasztási útmutató

 

Anyagfajták

 

Elasztomerek bemutatása

 

ElasztomerekA KTT Tömítéstechnika ma az egyetlen magyarországi tömítőelem gyártó, amely valamennyi használatos szerkezeti anyagból előállított szimering esetében nagy méretválasztékot kínál.

Tevékenységünk főként szimeringek gyártása, valamint szimeringek, O-gyűrűk, hidraulikatömítések, gépészeti és szereléstechnikai áruk kis- és nagykereskedelme.

Elérhetőségeink

KTT Kubinszky Tömítéstechnika Kft.
9400 Sopron, Besenyő u. 24/B.
Adószám: 11462390-2-08
EU adóazonosító: HU11462390
Telefonszám: +36 99 / kattintson
E-mail cím: kattintson
Hétfő–péntek: 9.00–16.00

Készletinformáció

A webáruházban feltüntetett készletinformációk valósak és folyamatosan frissülnek. Kínálatunkat a vevői igények alapján rendszeresen bővítjük.

Ha speciális gumiterméket keres, érdeklődjön nálunk – a KTT legyen az Ön professzionális tömítéstechnikai partnere!A KTT Kubinszky Tömítéstechnika Kft.
az Axel Johnson International cégcsoport tagja.

axinter.com

 

 

Referenciáink

BorgWarner, Bosch, Festo, Grundfos, Caterpillar, KUKA Robotics, Electrolux